hetdrentselandschap_header


informatiecentrum voor fietsers & wandelaars


Het Drentse Landschap Stichting Het Drentse Landschap zet zich in voor de bescherming van de natuur en het erfgoed in Drenthe. De stichting heeft de zorg over ruim 8500 hectare natuur, ruim 270 gebouwen, 22 hunebedden en vele archeologische objecten, zoals grafheuvels. Dit doet ze met veel succes al meer dan 80 jaar!

Boerderij Egberts Lent is eigendom van Stichting Het Drentse Landschap. Egberts Lent is in opdracht van Het Drentse Landschap volledig gerestaureerd, met behoud van historische elementen. Egberts Lent is een rijksmonument en de enige Oldambster boederij net over de grens in Drenthe.

Informatiecentrum Egberts Lent, in het Hunzedal Informatiecentrum Egberts Lent van Het Drentse Landschap biedt u een korte blik op de wereld van het Hunzedal. Met veel aandacht voor de bever die hier sinds een aantal jaren weer voorkomt. De echte schoonheid van het gebied ervaart u natuurlijk alleen buiten. Vanaf de boerderij kunnen kinderen een speurtocht maken naar de Breevenen, het waterwingebied van de Waterleidingmaatschappij Drenthe. Dit is een van de gebieden in het Hunzedal waar de bever leeft.

Wandelen Vanaf het informatiecentrum loopt een prachtige wandeling naar het natuurgebied Annermoeras. Download HIER de wandelroute Annermoeras.

hetdrentselandschap01

hetdrentselandschap02omgeving_annermoeras02

omgeving_annermoeras01


@